Лондонска школа за односи со јавност

No Image

Златко Ганиќ

Директор за Дигитални медиуми во Fabrika d.o.o Сараево

Моментално работи на позицијата Директор на Дигитални медиуми во Fabrika d.o.o Сараево.
Специјалист за дигитални медиуми и искусен стратег со 10 годишно искуство во светот на рекламирањето. Неговата работа вклучува и традиционални и нови медиуми: ТВ, радио, печатени, outdoor, indoor, веб и социјални мрежи. Работел на многу кампањи за меѓународни организации, комерцијални клиенти и невладини организации (Henkel, Beko, Unilever, Citroen, Peugeot, HP, Molfix, Ulker, Sparkasse Bank, British Embassy, CRS, USAID, Save The Children, IOM).

Одговорен за развој на медиумски стратегии и медиумско истражување на територијата на Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Хрватска.

Благодарение на своето искуство, стана успешен тренер на дигитални медиуми во областа на Digital Display, рекламирање на Facebook и Instagram, како и реклами на Google од теорија до практична работа. Сите студенти кои се дел од неговите обуки имаат можност да дознаат зошто Дигиталот е толку важен и да се стекнат практично знаење за тоа како да лансираат успешни дигитални кампањи.