Лондонска школа за односи со јавност

No Image

Снежана Лупевска Созен

Директор и главен уредник во ТВ Телма, Македонија

Снежана Лупевска Созен e уредник на информативната програма во телевизија ,,Телма”.  Од 2007 година е продуцентка и авторка на емисијата КОД за истражувачко новинарство .
Повремен предавач е на трите државни универзитети во групите за новинарство каде предава основи на новинарство, истражувачко новинарство, пакување стории, ТВ прилози.  Во соработка со неколку маркетинг и ПР агенции држи предавања за Јавен говор, менаџирање на ПР во кризи, ПР и бренд тактики. Добитник е на неколку новинарски награди: Награда од Американската амбасада за извонредни постигнувања и промоција на демократијата во Макеоднија (2004), Награда од Здружението на Новинарите на Македонија „Јашер Ербара” за истражувачко новинарство (2012), Најдобра истражувачка сторија награда „Никола Младенов“ (2017) , Награда за истражувачка сторија на Здружението на Новинари  (2018), Награда за најдобар истражувачки серијал КОД  ,,Story,, (2019) .