Лондонска школа за односи со јавност

No Image

Јелена Микиќ

Директор на Represent Academy

Јелена Микиќ е родена во Белград во 1979 година и работи во сферата на комуникации повеќе од 15 години, Има огромно искуство во скоро сите земји од регионот на Западен Балкан.
Во моментов е директор на Represent Academy, како дел од Represent System водечка регионална група за интегрирани комуникации. Директно е одговорна за формирањето и развојот на две агенции во Босна и Херцеговина и една во Македонија. Нејзините области на експертиза се стратешко планирање, кризна комуникација и работа на проекти финансирани од меѓународни донатори.

Таа беше член на Меѓународниот тим за кризи на ООН за време на поплавите што ги зафатија Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска во пролетта 2014 година. Се школувала во Америка, Чешка, Данска, а дипломирала на Економскиот факултет во Белград.

Во склоп на својата функција денес Jелена ја води и Репресент Academy, едукацискиот бренд на „Represent System“, кој е и организиратор на ЛСПР едукацијата, Content Academy и бројни други програми во Србија, Босна и Херцеговина, Македонија и Црна Гора.