Лондонска школа за односи со јавност

No Image

Ана Бранковиќ

Директор за маркетинг, Adria Мedia Group d.o.o.

Моментално работи на позицијата маркетинг директор во групацијата Адриа, една од најголемите медиумски компании на Балканот. Ана има долгогодишно искуство во медиуми, комуникација и маркетинг.

Нејзиното искуство датира од 2011 година, како стратешки планер, но подоцна и како директор на сектор кое вклучува планирање и доставување на дигитални и комуникациски проекти за поголеми клиенти.

Ана го има изградено своето знаење и искуство во канцеларијата на Би-Би-Си за Балканот преку управување со повеќе проекти за History Channel US.

Природната љубопитност, страста кон гаџетите и новите технологии и овозможија низ годините да експериментира низ различни дигитални маркетинг проекти.