Лондонска школа за односи со јавност

No Image

Нада Филиповиќ

Mенаџер за комуникации за Србија, Црна Гора и Македонија во The Coca Cola Company, Србија

Нада Филиповиќ е вработена во The Coca Cola Company,  како менаџер за комуникации за Србија, Црна Гора и Македонија.

По студирањето на Универзитетот во Белград, ја започнува својата кариера во областа на комуникациите како менаџер за Односи со јавност во Bel Pagette, првата телекомуникациска компанија во Србија. По тоа е ангажирана како директор за јавни работи и менаџер за конференција во Tsomokos Group International, во која соработувала со клучни домашни и мултинационални компании, како и со Владата и институциите.  McCann Erikson PR е следна дестинација, во која го водела здравствениот сектор, одговорна за клиенти од областа на здравството.

После долгогодишно агенциско работење, ја презема позицијата управител за внатрешни и надворешни комуникации во најголемата домашна фармацевтска компанија Hemofarm Stada.

Своето богато искуство го пренесува во The Coca Cola Company во 2015 година, задолжена за развој на брендот на компанијата, развој и локализирање на комуникациската стратегија на компанијата и нејзините познати светски брендови.